een duurzame start voor je kleine spruit!

Babytheek Gent is een initiatief binnen de circulaire economie dat duurzaam gebruik van kwalitatieve babyspullen mogelijk maakt. Jonge gezinnen kunnen zo op een betaalbare en ecologische manier het materiaal ontlenen dat ze nodig hebben voor hun gezin. Dat is voordelig voor het klimaat én voor de portemonnee. Er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden. Je bespaart er bovendien ruimte mee en je kan producten makkelijk testen.

Hoe werkt het?

    Word lid in slechts een paar stappen ...

  1. Maak vrijblijvend een profiel aan op onze website.
  2. Maak een afspraak om de lidmaatschapsovereenkomst te ondertekenen en uw lidmaatschapsbijdrage te betalen.
  3. Kies uw artikelen uit onze online catalogus.
  4. Neem jouw Babytheek-artikelen mee naar huis of maak een afspraak om ze later op te halen.
  5. Vergeet aub niet dat de artikelen in een schone staat moet zijn om boetes te voorkomen.
  6. Je kan vooraf nieuwe artikelen reserveren en deze tegelijkertijd meenemen.

Let op: veel grote artikelen zoals buggy's, autostoeltjes, bedden, parkjes, fietsstoeltjes en verzorgingstafels worden niet ter plaatse opgeslagen. Hou er rekening mee en laat 5 dagen tussen het reserveren van het artikel en het afhalen ervan, zodat wij de tijd hebben om het uit onze opslagruimte te halen.


Tarieven

Een jaarlijks lidmaatschap kost 25€. Met een kansentarief Uitpas kunnen gezinnen lid worden voor slechts 5€.

Gentse Spruiten vindt het belangrijk dat iedereen lid kan worden. Gezinnen die geen kansentarief Uitpas hebben mogen gerust een betaalbare bedrag voorstellen. Niemand wordt geweigert.

Proper en op Tijd terug

Alle items moeten in een propere, gewassen of afgewassen staat teruggebracht worden. 

Wij vragen vriendelijk om geurvrij wasmiddel te gebruiken en geen wasverzachter.

Het is ook belangrijk om items op tijd terug te brengen.


Babytheek Gent is een intiatief van Gentse Spruiten vzw in samenwerking met De Transformisten en met ondersteuning van Stad Gent.


Elke 3e vrijdag van de maand ben je welkom om samen met ons te brunchen of lunchen om je zwangerschap of het leven als kersverse ouders te vieren. Kom met vragen, een verhaal dat je wilt delen, of ga gewoon zitten en luister.

Zomer 2023

01-07-2023

Amai, we kijken heel hard uit naar deze zomer! Zoals elk jaar is het heel wat puzzelen tussen beschikbaarheid van onze site in de Brugse Poort en echt-verdiende vakanties van onze vrijwilligersteam maar weet wel dat wij jullie heel graag zien en wij echt ons best doen om zoveel mogelijk beschikbaar te zijn!