De grootste Babytheek van België al 2 jaar in Gent!

02-06-2022

Op zondag 19 juni vieren wij de 2de verjaardag van Babytheek Gent. Van 14 tot 17 uur kan je in de Buurtlocatie in de Brugse Poort terecht voor allerlei lekkers en leuke activiteiten voor het hele gezin. Verwacht je aan live muziek, photo booth, een tweedehandsmarkt en piñatas.

Gentse Spruiten vzw

Wij zetten ons al 7 jaren in voor ontmoetingsmogelijkheiden en meer verbinding tussen Gentse gezinnen. In een prachtig ingericht lokaal in organiseren wij 3 dagen per week ontmoetings- en speelmomenten voor gezinnen (op zondag, maandag en donderdag). De diverse groep van gezinnen die er langskomen stellen het erg op prijs dat wij ook in het weekend, op feestdagen en in vakanties actief zijn.

Grootste Babytheek van België

Twee jaar geleden richttet wij Babytheek Gent op, als nieuw gezinsvriendelijk en duurzaam project in Gent. Daarmee vervoegde de vereniging het groeiend netwerk van Babytheken, dat ondertussen al 30 uitleendiensten voor Babyspullen telt verspreid over Vlaanderen en Brussel - zie www.babytheek.be.

In een mum van tijd heeft Babytheek Gent alle mogelijke verwachtingen overtroffen. En ze blijven maar groeien!

"We zijn echt fier op Babytheek Gent en alles wat we in slechts 2 jaar hebben kunnen doen. Dankzij onze fantastische vrijwilligers en de vele donaties die wij van overal krijgen, kunnen we al veel Gentse gezinnen gelukkig maken. Zowel voor kansarme gezinnen als voor gezinnen met een focus op duurzaamheid is de Babytheek een heel fijn oplossing! " zegt Jovita Goldschmidt, oprichtster van Gentse Spruiten.


Intussen telt de catalogus van Babytheek Gent ongeveer 2.600 artikelen, geschikt voor gebruik vanaf de zwangerschap tot de peutertuin. De artikelen werden al gebruikt door 213 gezinnen, waarvan 166 gezinnen die nog steeds actief lid zijn. Gentse Spruiten hoopt om nog in 2022 een 2de vestiging te kunnen openen om nog meer Gentse gezinnen te kunnen ontvangen.

Feest op 19 juni

Reden genoeg om te feesten! Wees welkom op zondag 19 juni van 14u tot 17u in de gezellig ingerichte ontmoetingsruimte met binnenkoer en tuin in de Kiekenstraat 4bis, 9000 Gent

Gentse Spruiten vzw trakteert je op bubbels, zelfgemaakte cupcakes, live muziek, een photo booth, een tweedehandsmarkt ten voordele van Gentse Spruiten, een grote piñata en nog meer activiteiten voor het hele gezin. Zorg dat je er zeker bij bent om 15u, na korte toespraken slaan we samen een grote piñata stuk!

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een ongelooflijk team van vrijwilligers die er alles aan doen om van Gentse Spruiten en Babytheek Gent een integraal onderdeel van het Gentse gezinsleven te maken.